lørdag den 12. marts 2011

Spar 100vis af kr med et sparometer

Kender du en Sparometer – også kendt som en el-måler. Ellers kan jeg fortælle, at det er et lærerigt kendskab – omend somme tider en smule chokerende. Denne lille tingest kan afsløre dine strømslugere i hele huset. Og der kan være mange af slagsen.
Så løber din elmåler lidt hurtigere end godt er? Og ved du ikke helt, hvad det er, der forårsager problemet? Så er det tid at stifte bekendtskab med et Sparometer. Den kan være udført i mange design men fælles for dem alle er at man taster elprisen ind og lader den sidde i stikkkontakten med brugsgenstanden i. Og så tæller den bare løs en god ide er at lave et skema hvor du kan skrive forbruget ned som du har målt på 24 timer.
Her er et godt link til et skema som du kan taste dine målinger ind i.
http://www.raadgiverlisten.elfor.dk/erp/doks/energiguiden/89783_Skema.pdf

Hvor meget strøm bruger el-apparaterne?

Vores huse er fyldt med elektriske ting og sager – og mange af dem bruger muligvis mere strøm end vi tror. Hvor meget strøm bruger mon pc`en? Eller elradiatoren ? Hvor meget strøm bruger lyskæderne udenfor? Eller børnenes Playstation? Eller det gamle billedrørs-TV?
Et andet tip er at gå efter de gamle hårde hvidevarer. Jo ældre de er, jo mere belastende er det for el-regningen. Jo, vi ved godt, at gamle hårde hvidevarer er slemme til at bruge strøm. Problemet er ofte, at vi ikke ved, hvor galt, det er. Har man testet dem, giver det et indtryk af, hvilke det er mest magtpåliggende at få udskiftet. Og når man skal udskifte dem, har man et godt sammelignings-grundlag.

Spar-o-meter til under 100 kr.

Ofte ved vi det ikke. Men netop et Spar-o-meter kan skyde genvej til denne viden. Engang var de dyre, så man gik til det lokale el-selskab for at låne det i nogle dag. Men idag er det langt nede i pris. Kik ned hos din lokale isenkræmmer eller byggemarked og find dit Spar-o-meter.
Hvis man kan få afsløret, hvor strømslugerne er, kan den hurtigt tjene sig ind.