torsdag den 12. juli 2012

Læg internettet i seng !!

                                       Læg internettet i seng.

Der er penge at spare , hvis du slukker din internetforbindelse, når du selv sover.

Facebook,Youtube osv. Vi elsker internettet så meget at vi holder forbindelsen åben døgnet rundt.Faktisk er hjemmekontoret et af de rum i boligen, hvor der b for at bedst mulighed for at spare strøm. Faktisk kunne danskerene spare 430 millioner kroner om året og 107.000 tons CO2, hvis vi alle slukkede for internetforbindelsen, når vi ikke er online.
I soveværelset er alt stille borset fra en let snorken, fra børneværelset høres ikke en lyd, men i hjemmekontoret er både router, printer og computeren lysvågen.
En ny undersøgelse viser at over 75 % af alle danskere sjældent eller aldrig slukkerfor internetforbindelsen. Undersøgelsen er lavet af ELMODEL-bolig, der er et samarbejde mellem Go energi,Energistyrelse, Energinet og Dansk Energi.
DEr er ingen tvivl om , at vi elsker internettets mange muligheder , for at surfe,spille eller arbejde på hjemmecomputeren 1760 timer ud af årets 8760 timer. Men ved art slukke modem og router, når vi selv går i seng , kan vi spare penge og meget energi, samlet set kan danskerne spare 430 millioner kroner ved at slukke for internetforbindelsen. Beløbet svarer til 215 millioner KWH og 107000 ton co2. I kroner er det en stigning på 110 millioner i forhold til sidste år, hvor vi "kun" kunne spare 320 millioner kr. Årsagen er, at vi får stadig flere computerer i hjemmet.
Hjemmekontoret er et af de rum i boligen, hvor der er bedst mulighed for at spare strøm, fordi computere, route, modem og printer altid står tændt.
Det er i grunden mærkeligt for vi kunne aldrig finde på at lade køkkenudstyr stå tændt, når det ikke er i brug.

1 kommentar:

  1. God opfordring, både af hensyn til miljø og økonomi. Den billigste el er jo uomtvisteligt den vi ikke bruger :o)

    Med hensyn til den el man ikke kan spare væk, er det måske værd at tjekke om man kan spare noget på el-købet, da man jo selv kan vælge el-selskab. En mulighed er at melde sig ind i en såkaldt elklub, eksempelvis http://samenergi.dk, så er der chance for at få lidt billigere el også selvom statsafgifter og eltransport udgør en stor den af regningen som ikke kan påvirkes.

    SvarSlet